Прогноза

Упаљен наранџасти аларм за БиХ: Објављена прогноза до петка

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2023. 18:54

Бх. метеоролози, европске платформе за метеоролошка упозорења Метеоаларм, објавили су наранџасто упозорење за петак (20. октобар 2023.) због јаких и олујних удара вјетра јужног смјера брзине 40-65 км/х, на планинама од 75 до 110 километара на сат.

"Будите спремни на сметње, структурална оштећења и ризик за повреде од ишчупаних стабала и крхотина које носи вјетар. Прекиди у снадбијевању електричном енергијом су могући. Чешће пратите информације о временској прогнози и упутства надлежних институција", објавили су.

У четвртак се у БиХ очекује претежно облачно вријеме. Локално са слабом краткотрајном кишом. У вечерњим сатима јачи локални пљускови су могући на подручју сјевера и запада Херцеговине и југозападу Босне.

Вјетар умјерене јачине, повремено са јаким ударима, јужног смјера.


Свашта: Водила човјека на повоцу кроз град, људи у невјерици снимали

Свашта: Водила човјека на повоцу кроз град, људи у невјерици снимали

Најнижа јутарња температура већином између 6 и 11, на југу земље до 14 степени. Највиша дневна температура углавном између 17 и 24 степена.

У Херцеговини се у петак очекује облачно, у Босни дјелимично ведро.

Повремено локални пљускови се очекују у Херцеговини и југозападу Босне. Јаче падавине се очекују у ноћи на суботу.

Вјетар јак јужног смјера, повремено ће бити и олујних удара југа. Најнижа јутарња температура већином између 14 и 19. Највиша дневна температура углавном између 22 и 28 степени.

Пратите нас и путем Вибера