Градачац

Упитан посао за више од 500 радника након великог пожара у БиХ

  • Извор: Агенције
  • 12.10.2023. 11:04

Производни погони Индустрије модне конфекције Кула Градачац скоро потпуно су изгорјели у пожару који је рано јуче ујутро избио у овој творници.

Људских жртава нема, а материјална штета ће тек након увиђаја бити детаљно процијењена.

Али, јасно је да ће бити вишемилионска, с обзиром на то да ова компанија запошљава више од пет стотина радника који годишње произведу око 300.000 комада одјевних предмета.

Једини повријеђени у пожару је портир Мирослав Микић, који је први дошао да откључа фирму и изврши припрему пред долазак осталих упосленика. Приликом освјетљавања објекта уочио је црни дим.

"Приступио сам гашењу, потрошио један апарат, не може, други стао. Ланчано је кренуо пожар, задобио сам опекотине", присјећа се он.


Украли стадо оваца са њиве

Украли стадо оваца са њиве

Ватра се брзо ширила те су се локалним ватрогасцима убрзо морале придружити и колеге из Сребреника и Брчког, након чега је пожар локализован, али не и у потпуности угашен.

Из МУП-а и Тужилаштва Тузланског кантона кажу да је о узроцима још рано говорити.

"О догађају је обавијештено Кантонално тужилаштво Тузланског кантона, док ће увиђај извршити екипа Службе криминалне полиције МУП-а ТК-а, по упутствима и надзором дежурног тужиоца када се за то стекну потребни услови”, навели су из МУП-а ТК-а.

Након увиђаја ће бити познати узроци који су довели до пожара, али и размјера материјалне штете која је, како кажу саговорници, огромна с обзиром на то да су изгорјели производни погони, укључујући и магацине у којима је био материјал за рад.

"Милиони су у питању, нарочито кад узмемо у обзир да је ово текстилна индустрија, да су изгорјели и материјали. Људских жртава, хвала Богу, нема”, каже Синиша Баковић, командир Професионалне ватрогасне јединице Градачац.


Нова трагедија у шуми - стабло усмртило дрвосјечу

Нова трагедија у шуми - стабло усмртило дрвосјечу

Сабина Бијелић већ 33 године свој радни дан започиње у овој фирми, прича, а сада су и њу и остале упосленике дочекале уништене хале у којима су радили.

"Спремила сам се и дошла пред фирму. Јад и чемер. Само можете стајати и гледати беспомоћно и то је то”, прича она.

Јасно је да је егзистенција радника након овога упитна, но сви се надају да ће се, како кажу, пронаћи начини за дизање из пепела, преноси "Федерална ТВ".

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)