Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami

Uručena bista i zahvalnica za humanost OŠ "Knez Ivo od Semberije" u Bijelini

  • Извор: АТВ
  • 28.09.2022. 18:35

Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami. Za nih su uvijek tu njihova braća i sestre iz Republike Srpske, to su pokazali ne samo riječima nego i brojnim djelima. Razne akcije od prikupljanja sredstava, preko boravka djece sa KiM u RS jasno pokazuju neraskidivu vezu među ljudima. Brojne škole učesnici su ovih projekata, a OŠ „Knez Ivo od Semberije“, jedna je od onih koja se posebno istakla, kaže Milorad Arlov.

"Htjeli smo da ovom zahvalnicom i bistom patrijarha Pavla koje uručujemo ovako od srca direktoru škole za njihove učenike, za savjet roditelja i za sve porodice i za sve koji su učestvovali u humanitatrnoj akciji. Pozdravljamo i sve osnovne i srednje škole Republike Srpske. Koliko je važna materijalna, toliko je važna i ova moralna pomoć, da djeca na KiM i Srbi na KiM znaju da nisu sami", rekao je Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

"Učenici, nastavnici i svi zaposleni radnici OŠ Knez Ivo od Semberije učestvovali su u humanitarnoj akciji pomoć djeci na Kosovu. U prethodne tri godine uspjeli smo da prikupimo 8 925KM koja su značajna u njihovoj organizaciji da bi opremili centar za djecu sa posebnim potrebama 9.januar", rekao je Radenko Todorović, direkotr OŠ "Knez Ivo od Semberije".

Pored materijalnih sredstava učenici , nastavnici i roditelji djece ove osnovne škole pružili su i gostoprimstvo djeci sa kosova. Odazvali su se u tolikom broju, da su uveliko premašili broj djece koja su došla, koja bi bila smještena u porodice.

"Zaista sam ponosan na sve moje kolege i učenike što su pokazali toliki novi humanosti. Posebno mi je drago i posebno je važno da  pokažemo Srbima na KiM da ima neko izvan Republike Srbije ko misli na njih i da imaju kome da se obrate za pomoć. Naši učenici su učestvovali u više dobrovoljnih akcija", rekao je Dejan Živanović, nastavnik istorije.

U projektu pomoći  za izgradnu dnevnog centra učestvovalo je 148 sonovnih i srednjih škola,  oko 100 000 učenika. Sva imena škola stoje ispisana u holu dnevnog centra koji se radi za djecu sa poteškoćama u razvoju "Podrži me-9.januar".



Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок