ATV

Uručena donacija Norveške UKC-u Srpske vrijedna 27.700 KM

  • 17.09.2020. 14:16

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci danas su posjetili norveški ambasador u BiH Olav Reinertsen i predstavnici UNDP-a i uručili donaciju Norveške u medicinskim sredstvima, vrijednu 27.700 KM.

"Donirana su dva monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata sa EKG-om, 20.000 hirurških maski i 5.000 zaštitnih maski sa visokim procentom zaštite FFP2/N95", saopšteno je iz UKC-a.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić zahvalio je za donaciju, ističući da je ponosan na činjenicu da je Norveška prepoznala trud i rad ove ustanove.

Đajić je tokom sastanka upoznao norveškog ambasadora o kapacitetima i načinu rada UKC-a u vanrednim okolnostima u borbi protiv pandemije virusa korona, kao i planovima.

"Razgovarano je o globalnom problemu koji je zahvatio cijeli svijet, te zdravstvenim, socijalnim i ekonomskim implikacijama izazvanim pandemijom, ali i izražena nada da će u doglednoj budućnosti vakcina protiv kovid 19 biti dostupna", dodaje se u saopštenju.

Ambasador Norveške zahvalio je medicinskom osoblju na trudu i radu na prvim linijama u doba pandemije.

Doniranu opremu je nabavio i UKC-u isporučio UNDP u BiH.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм