Хеликоптерски сервис

Успјешан транспорт пацијента из Требиња у Бањалуку

  • Извор: СРНА
  • 16.11.2023. 12:36

Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра Републике Српске данас су успјешно извршили ваздушни медицински транспорт пацијента из Требиња за Бањалуку.

Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић рекао је за Срну да је ријеч о седамдесетчетворогодишњем пацијенту чији су иницијали С.Ш. са дијагнозом акутни инфаркт миокарда.

"На захтјев Опште болнице у Требињу, пацијент је из ове здравствене установе транспортован на даље лијечење на Одјељење за интервентну кардиологију УКЦ-а у Бањалуци уз потпуну подршку и мониторинг", навео је Кустурић.

Саопштила супругу да је трудна након 14 година покушавања, погледајте његову реакцију

Саопштила супругу да је трудна након 14 година покушавања, погледајте његову реакцију

Припадницима Службе за ваздушни медицински транспорт ово је 68. успјешно извршени транспорт у овој години.

Овај податак говори да је у протеклом периоду забиљежен пораст број ваздушних евакуација, али и указује на оправданост и значај успостављања система ваздушног медицинског транспорта као системског и организованог начина збрињавања пацијената у систему здравствене заштите Републике Српске.

Посебно треба нагласити да су ове евакуације потпуно бесплатне за све пацијенте и да трошкове покрива Влада Републике Српске, што је ријеткост у свијету.

За диловање хероина и екстазија седам година затвора

За диловање хероина и екстазија седам година затвора

Такође, људе у Хеликоптерском сервису, на челу са директором Кустурићем, а у шта се могао увјерити велики број наших грађана, краси професионалност, хуманост и жеља да помогну свима у свако доба и било гдје.

То су потврдили безброј пута до сада спасавајући животе великог броја пацијената из свих дијелова Републике Српске, те реагујући правовремено и храбро у свим ситуацијама.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Емисија: Прича се (Р)

    '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм