AMS

Usporen saobraćaj u višim predjelima i preko prevoja

  • Извор: АТВ
  • 02.02.2022. 07:37

Saobraćaj je usporen na dionicama u višim planinskim predjelima i preko prevoja, jer na kolovozu mjestimično ima zaostalog snijega i leda, a preko Romanije je obustavljen za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog snježnih smetova u prekidu je odvijanje saobraćaja na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

U nižim predjelima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, kolovozi su pretežno vlažni i klizavi.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka-Stari Majdan dva, na regionalnom putu Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera" i na regionalnom putu Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Јednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na regionalnom pravcu Bistrica-Podgrab i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica-Lapišnica-entitetska Bogatić-entitetska Trnovo-Miljevina.

U FBiH jak vjetar stvara snježne nanose na dionicama u višim planinskim predjelima, a posebno na pravcima Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać /Lanište i Ripač/, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mlinište i Kupres-Šuica.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Јablanica i tunelu Skela na pravcu Јajce-Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Radovi se izvode i na putevima Јablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Grude-Ljubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.