Miloš Vučurević

Vatra se približila kućama: Vjetar rasplamsao požar kod Trebinja, stiže helikopter

  • Извор: СРНА
  • 07.08.2022. 14:54

Jak vjetar rasplamsao je požar na području planine Bijela gora kod Trebinja, a vatra se približila na oko 500 metara od kuća u selima Orovac, Vučja i Skočigrm.

Komandir dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastva Miloš Vučurević rekao je Srni da je vjetar promijenio pravac požara i da se velikom brzinom približava kućama.

"Trenutno je katastrofalna situacija na svim terenima zbog uticaja vjetra, a gori borova šuma", rekao je Vučurević.

Požar kod Bijele gore, osim dobrovoljnih vatrogasnih društava "Lastva", "Jasen" i "Mosko", gase i vatrogasci iz Trebinja, mještani, te pripadnici Civilne zaštite "Hidroelektrana na Trebišnjici".

Stiže helikopter

Helikopterski servis Republike Srpske učestvovaće danas poslije podne u gašenju požara na Bijeloj gori kod Trebinja, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.

"U gašenju požara učestvovaće tehnička podrška, kao i ljudstvo. Na Bijeloj gori požar bukti već nekoliko dana, a gasili smo ga i 3. avgusta", istakao je Kusturić.

On je naveo da je danas na području banjalučkog naselja Vrbanja, gdje je požarište već nekoliko dana, izvršeno 86 letova i izbačena 81 tona vode, a naleti helikoptera su trajali više od pet časova.

"Pomoć su nam pružili pripadnici Republičke uprave civilne zaštite, Vatrogasne spasilačke brigade Banjaluka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbanja i Ššumskog gazdinsta", naveo je Kusturić.

On je napomenuo da su u 13.30 časova završene aktivnosti na području Vrbanje.

Kusturić je podsjetio da su juče u Vrbanji izvršena 93 naleta helikoptera iznad požarišta u Vrbanji i izbačene 84 tone vode za pet i po časova.

"Nastavljamo da pomažemo područjima kojima je to neophodno. U svakom momentu smo spremni da odgovorimo na sve izazove", zaključio je Kusturić.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм