Alen Šeranić

"Važno ulaganje u opremu i objekte zdravstvenih ustanova"

  • Извор: СРНА
  • 15.07.2022. 14:19

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić istakao da je danas u Stanarima važnost ulaganja u opremu i objekte zdravstvenih ustanova kako bi mogli odgovoriti na potrebe stanovništva, što se pokazalo kao veoma bitno i tokom pandemije virusa korona.

Šeranić je čestitao rukovodstvu opštine Stanari na početku realizacije projekta izgradnje novog objekta Doma zdravlja kako bi se unaprijedio zdravstveni sistem, a Ambasadi Srbije na kontinuiranoj podršci.

"Koliko god se oprema i objekat činili nevažnim, oni su vrlo važni, jer da nismo imali takvu opremu i objekte u prethodnom periodu vrlo teško bi se izborili sa pandemijom", izjavio je Šeranić novinarima u Stanarima, gdje je prisustvovao polaganju kamena temeljca za izgradnju novog objekta Doma zdravlja.

On je zahvalio Srbiji za izdašnu pomoć za unapređenje zdravstvenog sistema u Srpskoj, kao i društveno odgovornoj kompaniji EFT, koja je u 2020. i 2021. godini bila donator određene medicinske opreme i sredstava.

Ministar-savjetnik u Ambasadi Srbije u BiH Nataša Đorđević kaže da je Srbija pomogla brojne opštine u Republici Srpskoj i da je zadovoljna što je u prilici da pomogne i njenu najmlađu opštinu.

"Reč je o donaciji od 350.000 evra u skladu sa dogovorom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Republike Srpske", izjavila je Đorđevićeva.

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Nenad Stevandić zahvalio je predsjedniku Srbije, za koga navodi da je među prvima rekao da će pomoći izgradnju objekta Doma zdravlja u Stanarima, i dodao da je opravdana inicijativa načelnika opštine Stanari Radojice Ćelića.

On je pohvalio preduzetništvo rukovodstva Stanara s obzirom na to da je preduzeće koje tu posluje krenulo sa isporukom liftova u Dubai.

Načelnik opštine Radojica Ćelić rekao je da se objekat gradi iz vlastitih sredstava, da postoji obećanje Vlade Srbije da će učestvovati sa iznosom od 350.000 evra i dodao da će tim povodom novi objekat bit nazvan "Šumadija" ili "Srbija".

On je istakao da je u pitanju multifunkcionalni Dom zdravlja sa specijalistčkim zdravstvenim uslugama, objasnivši da se moralo početi sa gradnjom novog objekta pošto je stari, izgrađen oko 1950. godine, postao neuslovan za obavljanje ove djelatnosti.

Ćelić je 1. aprila potpisao sa kompanijom "Građ-promet" iz Doboja, kao nosiocem konzorcijuma od pet preduzeća, ugovor o izgradnji novog objekta Doma zdravlja čija je vrijednost 3.753.647 KM.

Opština Stanari će projekat finansirati iz vlastitih sredstava, a ugovor je zaključen po sistemu "ključ u ruke" i podrazumijeva izradu projektne dokumentacije, izvođenje građevinsko-zanatskih radova, izgradnju vodovoda i kanalizacije, mašinske i elektro instalacije, kao i vanjsko uređenje.

Objekat je površine oko 1.700 metara kvadratnih, koji čine prizemlje i dva sprata, a gradiće se u dvije faze sa rokom od 14 mjeseci.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.