Temperatura manja za 10 do 15 stepeni

Večeras zahlađenje uz kišu

  • Izvor: Srna
  • 07.07.2022.13:19

U Republici Srpskoj večeras se očekuje zahlađenje za 10 do 15 stepeni uz kišu, lokalno i obilniju, te grmljavinu i pojačan vjetar, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Večeras i sutra ujutro padaće kiša, a oblast jačih padavina će se od zapada brzo premještati na istok.

U sjevernom pojasu lokalno će biti i obilnijih padavina, a poslije podne i prema večeri djelimično se očekuje razvedravanje na zapadu uz mjestimičnu kišu, a na istoku i dalje oblaČno sa padavinama.

Vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova, tokom dana u pojačanju.

Minimalna temperatura vazduha biće od 12 do 17 stepeni, u višim predjelima od osam, a maksimalna od 19 do 24 u sjevernom pojasu, dok će u centralnom pojasu i u višim predjelima biti od 10 do 15 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 9. jula, jutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo, a u centralnom i planinskom pojasu sa mjestimičnom kišom do podnevnih časova.

Poslije podne biće promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, kojih će biti više na zapadu, a manje na istoku, dok će na jugu biti pretežno sunčano.

Biće svježije, pa će minimalna temperatura vazduha biti od 10 do 15, u višim predjelima od sedam, a maksimalna od 21 do 26, u centralnom pojasu i višim predjelima od 13 do 18 stepeni Celzijusovih.

Tagovi: