БИХАМК

Велике гужве на више граничних прелаза у БиХ

  • Извор: Агенције
  • 24.03.2024. 16:28

Појачан је промет возила на граничном прелазу Градишка у оба смјера, саопштено је из Босанскохерцеговачког ауто-мото клуба (БИХАМК).

Дуге су колоне на излазу из Босне и Херцеговине на граничним прелазима Велика Кладуша, Изачић, Градишка и Брод.

На другим граничним прелазима путничка возила за сада не чекају дуже од 30 минута.

У вишим предјелима Босне пада снијег и понегдје се задржава на коловозу. У осталим подручјима коловоз је мокар и мјестимично клизав. Овако вријеме погодује одронима камења на коловоз. Фреквенција возила је слабијег интензитета, али у послијеподневним и вечерњим сатима очекује се појачан промет возила.


Ужас на релију: Ауто улетио у гледаоце, четворо мртвих

Ужас на релију: Ауто улетио у гледаоце, четворо мртвих

Апелују на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно и да обавезно посједују зимску опрему.

У току су радови на рушењу тунелске цијеви на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, због чега је саобраћај на овој дионици обустављен. Предвиђено је да радови трају до краја овог мјесеца, а за то вријеме путничка и теретна возила до 20 тона користе алтернативни правац Трново - Гребак - Устиколина - Фоча.

Путничка возила, као и теретна возила до 12 тона могу користити и правац Сарајево - Рогатица - Устипрача - Горажде - Фоча.

Због оштећења моста на магистралном путу Рогатица - Устипрача возила до 12 тона укупне дозвољене масе саобраћају једном траком, док је за возила преко 12 тона саобраћај обустављен.

На дионици Кључ - Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.


Преминуо чувени Томислав Петернек

Преминуо чувени Томислав Петернек

У току су радови на улазу у Неум (Столац - Неум) због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на постојећу обилазницу (Дубровачка улица).

У току су радови на дионици магистралног пута М-17 Јабланица - Потоци (у Доњој Јабланици) због чега је саобраћај регулисан семафорима, уз наизмјенично пропуштање возила.

Радови се изводе и на магистралним путевима: Жепче - Зеница, Тарчин - Раштелица, Чевљановићи - Нишићи, Груде - Витина, Бијељина - Рача, на сјеверном улазу у Мостар, као и на кружном току на улазу у Босанску Градишку. На мјестима извођења радова саобраћа се успорено.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.