Derventa

Višković donirao stambeni kontejner korisniku socijalne pomoći

  • Извор: АТВ
  • 14.09.2023. 16:35

Premijer Republike Srpske Radovan Višković obezbijedio je stambeni kontejner za 57-godišnjeg Dobrivoja Tutnjevića iz Dervente, koji živi u veoma teškim uslovima, u neuslovnoj staroj kući trošnih zidova i bez vode.

Podstaknut teškom životnom pričom ovog čovjeka, sudbinom i uslovima života, Višković je odlučio da Dobrivoju donira opremljeni stambeni kontejner u kojem će Dobrivoje imati sigurniji dom i uslove za normalan život.

Pripadnici Civilne zaštite Republike Srpske dopremili su danas i postavili stambeni kontejner sa svim stvarima neophodnim za život u selo Donji Detlak kod Dervente, na veliku Dobrivojevu radost i radost njegovih komšija, koji su mu svih ovih godina nesebično pomagali.

Dobrivoje nije krio zahvalnost premijeru na doniranom stambenom kontejneru, koji će mu pružiti mnogo bolje uslove za život.


Ograničenje cijene marže - pomoć najširim slojevima stanovništva

Ograničenje cijene marže - pomoć najširim slojevima stanovništva

Zahvalio je i Udruženju "Mali anđeo" koje je bilo pokretač ove humanitarne akcije, kao i komšijama i svim dobrim ljudima koji mu pomažu.

Dobrivojev komšija i jedan od učesnika humanitarne akcije Mladen Todorić kažu da će stambeni kontejner mnogo pomoći Dobrivoju, jer je njegova kuća neuslovna za život.

Ističe da je on dobar čovjek i komšija, te izražava veliku zahvalnost premijeru Viškoviću i institucijama Republike Srpske na pomoći njihovom komšiji.

Saša Ikić iz Udruženja "Mali anđeo" zahvalio je premijeru Viškoviću na pomoći Dobrivoju Tutnjeviću, istakavši da Vlada Republike Srpske u kontinuitetu podržava humanitarne akcije ovog udruženja.


Novo veliko poskupljenje u FBiH, građani ogorčeni, reagovao i ministar

Novo veliko poskupljenje u FBiH, građani ogorčeni, reagovao i ministar

Pripadnik Civilne zaštite Slaviša Vučkovac rekao je da stambeni kontejner sadrži kuhinju, mokri čvor, priključke za vodu i sve druge instalacije, te da će Dobrivoju biti olakšan svakodnevni život u odnosu na dosadašnji život u kući koja se obrušava. 

Ganut uslovima u kojima živi Dobrivioje, Vučkovac je lično, u ime svoje porodice, donirao pakete namirnica.

Dobrivoje Tutnjević je korisnik socijalne pomoći. Ponuđen mu je alternativni smještaj u gradu, ali, kako navode komšije, on nije želio da napušta svoju kuću i imanje koje mu je ostalo od roditelja.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.