Škola ispunjava sve standarde kvaliteta

Visoka škola za uslužni biznis Sokolac – Istočno Sarajevo: Rješenje o akreditaciji za narednih pet godina

  • Извор: АТВ
  • 24.08.2022. 13:59

Visoka škola za uslužni biznis Sokolac – Istočno Sarajevo sredinom avgusta dobila je rješenje o akreditaciji za period od 2022. do 2027. godine, što podrazumijeva da su diplome stečene na ovoj školi priznate u cijelom svijetu i ne podliježu nikakvim verifikacijama.

Direktor Visoke škole za uslužni biznis Ognjen Bakmaz podsjetio je da ova škola ispunjava sve standarde kvaliteta u oblasti visokog obrazovanja, te da je proces reakreditacije trajao duže od predviđenog vremena zbog pandemije virusa korona.

"Postupak reakreditacije je trajao nepune tri godine i izvršena je kompletna procedura. Nakon Izvještaja kojim se potvrđuje ispunjenost svih kriterijuma za akreditaciju, koji je dobijen u junu, tražila se saglasnost Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine, a potom je Agencija za visoko obrazovanje Republike Srpske izdala rješenje o akreditaciji, koje važi od 28. jula 2022., do 27. jula 2027. godine", naveo je Bakmaz.

Bakmaz je dodao da je u julu sedam profesora u okviru Erasmus projekta boravilo na Univerzitetu Dženu (Jaenu) u Španiji, dok će se drugi Erasmus projekat realizovati od 24. do 28. avgusta sa predstavnicima partnerskih organizacija iz Belgije, Turske, Italije i Rumunije.

"Visoka škola je nosilac ovog projekta i u pomenutom terminu će se održati radni sastanci, a već u drugoj polovini novembra očekuje se posjeta oko trideset studenata iz Belgije i Turske našoj ustanovi, gdje će boraviti sedam dana. Naziv projekta je „Ne diskriminaciji/Poštovanje“ a cilj je smanjenje diskriminacije među populacijom uzrasta od 18 do 30 godina. Projekat podrazumijeva aktivnosti kojima će se uticati u pravcu smanjenja predrasuda i diskriminacije prema izbjeglicama, pripadnicima ranjivih grupa i migrantima. U ovim aktivnostima će učestvovati predstavnici studenata omladine i omladinskih lidera iz ovih zemalja. Planirano je da se projekat realizuje u formi radionica, prezentacija i edukacija od strane stručnih lica koja se profesionalno bave pitanjima borbe protiv diskriminacije u svijetu, uključujući i profesore Visoke škole za uslužni biznis", pojasnio je on.

Konkurs za drugi upisni rok na Visoku školu za uslužni biznis biće objavljen 01. septembra i trajaće do 24. septembra kada će biti održan i prijemni ispit. Nastava počinje u prvoj sedmici oktobra i traje do početka januara.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм