Pomoć

Vlada Srpske dijeli po 25 kilograma brašna i 2 litre ulja

  • Izvor: Srpskainfo.com
  • 10.06.2022.15:13

Za sve korisnike prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite u Republici Srpskoj biće obezbijeđeno po 25 kilograma brašna i dvije litre ulja, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Vlade Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o dodjeli pomoći korisnicima prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite i Crvenom krstu RS, te zadužila Ministarstvo trgovine i turizma da iz zaliha merkantilne pšenice nabavljene u postupku interventne nabavke obezbijedi po 25 kilograma brašna i dvije litre ulja za sve korisnike prava na novčanu pomoć u oblasti socijalne zaštite u skladu sa evidencijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i 500.000 kilograma brašna za potrebe Crvenog krsta RS – saopšteno je iz Biroa Vlade RS.

Isporuku pomoći organizovaće Ministarstvo trgovine i turizma u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i Crvenim krstom Republike Srpske.

Novčanu pomoć inače ostvaruju pojedinci nesposobni za rad, kao i  porodica u cjelini čiji članovi nisu sposobni za rad, koji nemaju vlastitih prihoda ili čiji su ukupni prihodi za izdržavanje ispod nivoa novčane pomoći utvrđene zakonom.