Nakon saobraćajne nesreće u Italiji

Vlada Srpske obezbijediće pomoć učenicima iz Istočne Ilidže

  • 14.09.2018. 14:23

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Dane Malešević poručili su da će Vlada Srpske obezbijediti svu potrebnu pomoć i podršku učenicima i nastavnicima Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" koji su u Italiji imali saobraćajnu nezgodu.

Cvijanovićeva i Malešević razgovarali su sa direktorom Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" Brankom Kovačević, koja se nalazi sa učenicima koji su tokom povratka sa ekskurzije doživjeli saobraćajnu nezgodu u Italiji. 

Iz Ministarstva je saopšteno da je Kovačevićeva potvrdila da se svi učenici i nastavnici osjećaju dobro. 

"Povrijeđeni učenici su hospitalizovani u lokalnoj bolnici i niko nije zadržan na daljem liječenju. Po kompletiranju medicinske dokumentacije, učenici će biti smješteni u hotel. Roditelji učenika su o svemu obaviješteni", saopšteno je iz Ministarstva. 

Učenici Srednjoškolskog centra "Istočna Ilidža" vraćali su se sa ekskurzije iz Španije, a u ranim jutarnjim časovima kod Breše u Italiji dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao jedan od autobusa koji je prevozio učenike. 

U ovoj nezgodi, čiji se uzrok još utvrđuje, smrtno je stradao suvozač u autobusu, dok je 12 učenika lakše povrijeđeno.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм