Усвојен документ

Влада Српске: Субвенције на стамбене кредите за младе брачне парове

  • Извор: БЛ портал
  • 21.03.2024. 16:58

Влада Републике Српске дала је данас сагласност Министарству породице, омладине и спорта за план утрошка 410.000 КМ за исплату субвенција каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове за јануар и фебруар ове године.

Влада је усвојила информацију о реализацији посебног програма субвенционисања каматне стопе за стамбене кредите за младе и младе брачне парове у Републици Српској у 2023. години, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове реализује се од 2008. године, а укупан број додијељених субвенција је 5.487.

Од почетка реализације овог програма, закључно са 2023. годином, издвојено је око 19.500.000 КМ.

Програм субвенционисања каматне стопе за стамбене кредите за младе и младе брачне парове обухвата субвенционисање стамбених кредита добијених под повољнијим условима и младим људима помаже да ријеше стамбено питање, као приоритетно питање у наставку њихових живота, оснивање и развој здраве породице, као и повећање наталитета и останак младих у Српској.

У оквиру овог програма одобрене су субвенције свим корисницима који су испуњавали основне услове, а то је да имају пребивалиште у Републици Српској, да имају до 35 година у моменту подизања кредита и да је кредит подигнут из кредитних средстава Инвестиционо-развојне банке посредством једне од комерцијалних банака у Српској.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.