Vlasenica: Stigla pomoć iz Čajetine

  • 07.04.2020. 18:01

U Vlsenicu je iz zlatiborske opštine Čajetina stigao prvi kontingent medicinske pomoći za borbu protiv pandemije korona virusa. Dopremljene su epidemiološke maske, rukavice, zaštitna odijela, maske i dezinfekciona sredstva.

Načelnik opštine Miroslav Kraljević zahvalio se na pomoći i rekao da se ne radi samo o vrjednim medicinskim sredstvima, nego i o saznanju da Srbija brine o Republici Srpskoj.
 
"Kao načelnik opštine Vlasenica izražavam veliku zahvalnost ljudima koji su to uradili. Čajetini, Zlatiboru, prvenstveno ljudima iz SNS, gospodinu Dabiću, gospodinu Rajeviću predsjednku  opštine, predsjedniku Samatoviću, Goranu Mihajloviću, njihovom Crvenom krstu, volonterima iz Čajetine i naravno lovačkom udruženju. Od sredstava koje su oni doboli da pomognu naš srpski narod", rekao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vasenica.
   
Medicinski material ići će tamo gdje je najpotrebniji. Radi se o značajnim količinama zaštitne opreme koja garantuju bezbjednost radnika za nesmetano obavljanje posla u kontaktu sa pacijentima  zaraženim virusom kovidom. Ni građani neće ostati bez zaštitnih sredstava.

"Ova pomoć nam je stvarno dobro došla naši radnici, odnosno saradnici su jako izloženi. Svaki dan mi se susrećemo i sa bolesnim i zdravim ljudima. Ovo će nam jako dobro doći", istakla je Jagoda Petrović, dir. Doma zdravlja Vlasenica.

U Vlasenicu će iz Čajetine, kao i drugih opština Srbije u kontinuitetu dolaziti medicinska pomoć,  namjenjena u borbi protiv širenja virusa korona. U ovoj opštini nema pozitivnih na virus korona.