"Vodovod" Gradiška radi na novim projektima

  • 02.12.2020. 19:37

Vodovod Gradiška ne radi samo na izgradnji novih vodovodnih mreža, nego i na popravci i sanaciji već postojeće. Upravo to realizuju u dva naselja Senjak i Kozinci, u kojima 3 ipo hiljade stanovnika više neće imati problem sa pritiskom u česmama.

Na dužini od 1.600 metara biće poboljšane hidrauličke sposobnosti već postojećeg sistema.

"Grad Gradiška je sa Vodovodom Gradiška u prethodnom periodu radio detaljne studije i tri strateška dokumenta. To je strategija razvoja vodovodne i kanalizacione infrastrukture i dva hidraulička modela i vodovodnog i kanalizacionog sistema u kome smo utvrdili gdje su nam najlošije na samom vodovodnom i kanalizacionom sistemu i jedan od njih je ovaj lokalitet u istočnom dijelu grada i na osnovu toga smo izradili projektnu dokumentaciju", rekao je Sandro Zeničanin, direktor Komunalnog preduzeća "Vodovod" Gradiška. 

S obzirom na to da će na ovom području uskoro početi gradnja novih stambenih objekata, ovo je bio preduslov za proširenje naselja. Projekat finansira Vlada Švajcarske u iznosu od 99 hiljada KM, dok je grad obezbijedio sredstva od 70 hiljada. 

"U pitanju je projekat izgradnje primarnog cjevovoda profila 225 milimetara kojim se planira povezati u prsten postojeća vodovodna mreža i popraviti hidrauličke uslove u samom naselju, što znači ustvari spriječiti nagle padove pritiska u momentima veće potrošnje vode, pogotovo u ljetnom periodu", istakao je Miodrag Babić, saradnik na investicijama u Komunalnom preduzeću "Vodovod" Gradiška. 

Ne radi "Vodovod" Gradiška samo u ova dva naselja. U toku je i pilot projekat koji će korisnicima omogućiti da, između ostalog, potrošnju vode prate na internet stranici. 
 

Тагови: