Policijska uprava Banjaluka

"Vozači električnih trotineta da vode računa o bezbjednosti"

 • Извор: АТВ
 • 27.06.2023. 11:17

Komandir banjalučke Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Radomir Broćeta rekao je da vozači električnih trotineta moraju više voditi računa o bezbjednosti saobraćaja, budući da su od početka godine na području Policijske uprave Banjaluka evidentirane dvije teške i jedna lakša saobraćajna nezgode sa povredama u kojima su učestvovali.

Borćeta je, tokom podjele letaka građanima u okviru preventivne akcije "Električni trotinet nije igračka", rekao da je posljednjih mjeseci evidentna ekspanzija upotrebe ovih prevoznih sredstava u gradu.

On je naveo da se na letku nalaze osnovna pravila postupanja učesnika u saobraćaju i bezbjednosti korištenja trotineta.

Broćeta podsjeća da su trotineti podijeljeni u četiri klase, gdje prvu i treću čine oni koji se kreću brzinom do šest kilometara na čas i za koje vrijede pravila kao za pješake.

Uhapšen pijani vozač u Tesliću

Uhapšen pijani vozač u Tesliću

On kaže da se druga i četvrta klasa odnose na trotinete koji mogu razviti brzinu i do 25 kilometara na čas i za koje vrijede pravila i propisi Zakona o bezbjednosti saobraćaja Srpske, ističući da je obavezna zakopčana kaciga na glavi i da je zabranjeno da se električnim trotinetima prevoze druga lica.

Preventivna akcije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske "Električni trotinet nije igračka" traje do 16. jula. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

  ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

 • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

 • 18:20 Чаролија Републике Српске (еп.04)

  ''Чаролија Републике Српске (еп.04)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.