AMS

Vozači, oprez: Jutarnja magla smanjuje vidljivost

  • Извор: СРНА
  • 23.10.2022. 08:29

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestično mokrim ili vlažnim kolovozima, a jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na mogućnost odrona zemlje ili kamenja na kolovoz i vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog izgradnje dionice auto-puta kod Doboja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac i na petlji Rudanka.

Saobraćaj je zbog radova izmijenjen i na putnim pravcima Gradiška - Nova Topola - Klašnice, Klašnice - Nova Topola, Banjaluke - Srpske Toplice, Stari Majdan - Banjaluka, Prijedor - Stara Rijeka, Prijedor - Kozarac, Brod na Drini - Hum /Šćepan Polje/, na Sokocu, Doboj - Rudanka, Čelinac - Kotor Varoš, Čelinac - Ukrina, Teslić - Podjezera, te u tunelima Čeljigovići na putu Lapišnica - LJubogošta i Stambolčić na putu Pale - Podgrab.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionicama Srpske Toplice-Kola kod Banjaluke, Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han - Teslić, a radi se i na dionici Jezero-Šipovo.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik -Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice - Mezgraja.

Na području FBiH u toku su radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u ulici Alipašina.

Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac, kroz ulicu Jukićeva.

Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim časovima.

Na magistralnom putu Tarčin - Bradina zbog radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin - Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu "Crnaja" na dionici Konjic - Jablanica, u noćnim časovima, od 22.00 do 7.00, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Sporije zbog radova saobraćaj se odvija i na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Тагови: