Saobraćaj

Vozači, oprez: Klizavi kolovozi, mogući odroni

  • Извор: СРНА
  • 10.03.2022. 08:17

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mjestimično vlažni i klizavi, a iz Auto-moto saveza/AMS/ Republike Srpske skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i upozoravaju na jake udare vjetra na području Kneževa.

Zbog jutarnjeg mraza može se očekivati formiranje poledice, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Iz AMS apeluju da vozači prilagode vožnju uslovima na putu i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Ivanjska - Šargovac zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u mjestu Trn, na silasku sa nadvožnjaka, na ukrštanju magistralnog i regionalnog puta.

Na dijelu magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš i na dionici regionalnog puta Čelinac - Ukrina izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Zbog deminerskih radova na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park Sutjeska - Gusni put povremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva - Vrba, na području opštine Foča, od 8.00 do 15.00 časova u intervalima po 30 minuta.

Zbog deminerskih radova kod kampa Hum - Žitinski potok povremeno će biti obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva – granica sa Crnom Gorom /Šćepan Polje/ od 8.00 do 15.00 časova u intervalima po 30 minuta.

Povremene su polučasovne obustave saobraćaja zbog deminerskih radova i na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, na području Dervente, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rudanka - Doboj izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka na auto-putu.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka,kao i na regionalnom putu Bistrica - Podgrab.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka - Stari Majdan dva, zbog radova, kao i na dionicama regionalnih puteva Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/ i Jezero - Šipovo.

Na putnim pravcima Kotor Varoš - auto-put - granični prelaz Gradiška i granica FBiH/Republike Srpske Luke - Vlasenica - Han Pijesak - Sokolac - Rogatica - granica Republike Srpske/FBiH Čemernica i granica FBiH/Republike Srpske Karuše - Modriča - Šamac - Bijeljina kreće se prevoz vangabaritnog tereta.

Vozače iz AMS mole da na tim pravcima voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH zbog radova u tunelu "Crnaja" na putu Konjic - Jablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30 časova, saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela" tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraćaj se odvija i na putnim pravcima Srebrenik -Ormanica, Grude - LJubuški i Stolac - Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм