Смањена видљивост

Возачи опрез, коловози мокри и клизави

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2023. 08:38

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а магла и ниска облачност смањују видљивост у котлинама, уз ријечне токове и у вишим пред‌јелима, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

На путевима на којима се изводе санациони радови обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај.

На магистралном путу Сарајево-Трново, дионица Крупац-Војковићи због деминирања терена сваким радним даном од 9:00 до 15:00 часова долази до повремених получасовних обустава саобраћаја.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Александровац-Александровац (ауто-пут) због реконструкције коловоза.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене су и на подручју Бањалуке на путу Српске Топлице-Карановац гд‌је је у току иградња тротоара уз магистрални пут.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја и ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одморишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице-Нови Град, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице и Брод на Дрини-Шћепан Поље.

Због радова на мосту "Богдановац" измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена је саобраћајна сигнализација која ће до 15. новембра 2023. године, до када су и предвиђени радови, регулисати саобраћај.

Повремене обуставе саобраћаја у току дана могуће су због деминирања терена у мјесту Рјечица Доња код Добоја на путу према Маглају, а из истог разлога до повремене обуставе саобраћаја долазиће и у Костајници на каменолому "Грапска-Костајница" на регионалном путу према Модричи.

На регионалном путу Станари-Руданка саобраћај се због радова у Љесковим водама одвија успорено, као и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гд‌је се активирало клизиште.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ се спорије вози на магистралном путу Семизовац-Олово-Кладањ гд‌је се на неколико локација изводе санациони радови.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија и на магистралном путу Витез-Невић Поље.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!