Auto-moto savez

Vozači, oprez: Usporen saobraćaj zbog snijega i poledice

  • Извор: СРНА
  • 24.01.2022. 07:42

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija usporeno zbog zasnježenih kolovoza i poledice.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske upozoravaju na moguće odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina i vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.

U toku je izgradnja pristupa novom carinskom terminalu i kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Gradiška - Nova Topola, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu, vozače iz AMS mole da voze maksimalno oprezno i sporije, te da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom.

Na regionalnom putu Bistrica - Podgrab, zbog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u toku su radovi na sanaciji ovog klizišta.

Zbog radova u tunelu "Čeljigovići" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Lapišnica - Ljubogošta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog radova u tunelu "Ugar", na dionici magistralnog puta Crna Rijeka - granica Republike Srpske/FBiH /Ugar/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na dionici Banjaluka - Stari Majdan dva.

Na raskrsnici "Numera" na regionalnom putu Ugljevička Obrijež - Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Prohodna je dionica puta Vodice - Vrbaška jedan, poddionica Mrakovica-Podgradci.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/, izmijenjen je režim vožnje i postavljena je privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Јednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se zbog klizišta odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka.

Na putevima granica FBiH/Republike Srpske Banj Brdo - granični prelaz Rača, granica FBiH/Republike Srpske /Stanić Rijeka/ - granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, granični prelaz Vardište - granica Republike Srpske/FBiH /Goražde/ i granica FBiH/Republike Srpske /Ustikolina/ - Gacko kretaće se prevoz vangabaritnog tereta.

Iz AMS skreću pažnju vozačima da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH zbog radova u tunelu "Crnaja" na putu Konjic - Јablanica tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, dok se u noćnim časovima, od 23.30 do 4.30, saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Јajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela" tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

U noćnim časovima. od 22.00 do 6.00 časova, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno zbog radova saobraćaj se odvija na putnim pravcima Јablanica - Mostar, Grude - Ljubuški i Stolac - Hutovo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Тагови: