Auto-moto savez Srpske

Vozači, oprez zbog poledice i magle

  • Извор: СРНА
  • 10.01.2022. 08:11

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su mokri i mjestimično klizavi, a moguća je i poledica, posebno u višim planinskim predjelima, preko mostova i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Oprez pri vožnji potreban je i na dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, gdje magla smanjuje vidljivost.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se jednom trakom odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnom pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Lapišnica-LJubogošta zbog radova u tunelu "Čeljigovići", na dionici Lamovita-Ivanjska, te na spoju magistralnih puteva Kobaš-Derventa-Žirovine i Derventa /Žirovine/-Vrhovi.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/ zbog radova u tunelu "Ugar", na dionici magistralnog pravca Banjaluka-Stari Majdan dva, te na regionalnom putu Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", kao i na dionici Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se još danas na pravcu entitetska granica Karuše-Doboj-Johovac-auto-put-Banjaluka-Prijedor-Novi Grad-entitetska granica Otoka i entitetska granica Stanić Rijeka–auto-put Banjaluka-Sim Impeks, a od sutra i na pravcu granični prelaz Deleuša-Gacko-Nevesinje-entitetska granica Velagić.

Naredih dana vangabaritni teret biće prevožen trasama Kotor Varoš-Banjaluka-auto-put-granični prelaz Gradiška, granični prelaz Vardište-entitetska granica Novo Goražde-entitetska granica Ustikolina-Gacko.

U FBiH zbog radova u tunelima Crnaja i Skela na pravcima Konjic-Jablanica i Jajce-Donji Vakuf noću se obustavlja saobraćaj.

Usporen je saobraćaj i na pravcima: Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Pojačan je intenzitet saobraćaja na izlasku iz BiH na graničnim prelazima Gradina, Gradiška i Orašje.

Na ostalim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм