Vatrogasci na terenu

Vrlo brzo će se spustiti na magistralni put: Požar u Popovom polju

  • Извор: АТВ
  • 08.08.2022. 20:57

Nakon udara groma izbio je novi požar u selima Dračevo i Dubljani u Popovom polju koji prijeti da se spusti na magistralni put M6 koji povezuje Trebinje i Ljubinje.

"Takav je vjetar da će požar vrlo brzo spustiti na magistralni put. Kamenit je teren, veliki je nagib, helikopteri ne mogu da gase do pola 6 ujutru. Vatrogasna vozila će stajati na putu i dežurati, pa ćemo vidjeti šta ćemo i kako ćemo", kaže za ATV Milan Novitović, v.d. direktora RUCZ.

Zdravko Kašiković,  komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje, rekao je da se požar spušta prema putu te da će se vatrogasne ekipe truditi da odbiju vatru od puta. Kako je pojasnio, vatra je izbila na području Dračeva i Dubljana.

„Dolje su nam pet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila i vjerovatno će se samo kontrolisati put za noćas, pa ćemo vidjeti šta ćemo ujutro raditi“, rekao je Kašiković za ATV.

On je rekao da požarna linija trenutno nije velika, oko jednog kilometra, ali duva jak vjetar koji rasplamsava vatru. Dodao je da je i na terenu ekipa Civilne zaštite Republike Srpske.

„Sada ćemo se truditi da se vatra ne širi na put i selo Dobromani koje je prvo na udaru ako pravac vjetra bude ovakav kakav duva sada. Za sada nije ugroženo stanovništvo niti objekti“, rekao je Kašiković.


Тагови:
  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок