Ozren

Vukovi uočeni, odstrijeljene lisice

  • Извор: АТВ
  • 04.03.2023. 20:00

Vuk je nadmudrio gotovo hiljadu lovaca okupljenih na Ozrenu. Lovili su na oko 11.700 hektara nadajući se odstrelu predatora koji pravi štetu stočarima. Proteklih dana primijećena su dva čopora, ali su se, kažu lovci, provukli kroz čeke.

“Locirano je bilo oko 11 vukova koji su bili prisutni u zadnjih 5,6 dana, jutros su tri komada ostala u našem terenu, nažalost, nije bilo uspjeha“, rekao je  Vedran Božičković, Lovačko udruženje „Fazan“ Doboj.

Lovci nemirni u čekama, vuk osjetljiv predator. U takvim uslovima i na velikom terenu, teško ga je savladati.

U prvom planu je druženje, odstrel ako bude, bude, a slušajte, morate životinju nadmudrit“, kaže Milovan Vidić iz Broda.

Bili su na tragu, pogon odradili dobro, ali osim dvije lisice, drugog odstrela nije bilo. Promocija turističkih potencijala, kao i druženje uz lovačku trpezu i muzika nisu izostali. 

“Ono što je bitno i što stalno ističemo da imamo dobru organizaciju, da imamo ogromno članstvo i vidite i danas, svim što ste mogli snimiti, disciplinovano članstvo“, rekao je Savo Minić, ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srpske.

“Imamo goste iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, što svakako promoviše i ljepote Ozrena a svakako i grada Doboja i Republike Srpske“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Lovačka smotra na Ozrenu održana je 22. put. Za taj period  ovu turističko lovnu manifestaciju posjetilo je više od 35.000 lovaca, a odstrijeljeno je 11 vukova.

Тагови: