Ministarstva pravde Srpske

Za godinu dana devet prijava korupcije

  • 10.07.2018. 13:37

Okrugli sto o zakonskoj zaštiti lica koja prijavljuju korupciju održan je danas u Banjaluci. Cilj je promocija dosadašnjih rezultata u primjeni Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju, rekli su iz Ministarstva pravde Srpske.

Pomoćnik ministra pravde, Jelena Vukadinović kaže da je Ministarstvo u posljednjih godinu dana, od kada se i primjenjuje ovaj Zakon, zaprinili devet internih prijava koje su se odnosile na nezakonitosti i nepravilnosti u radu drugih organa.

Okruglom stolu su prisustvovali i gosti iz Srbije i Hrvatske.

Predajednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović rekao je da u Srbiji ovakav Zakon postoji već tri godine, te da se ljudi češcće odlučuju da prijave i osjećaju se sigurnijim.

Da je Okrugli sto prilika za sumiranje dosadašnjih rezultata, ali i za razmjenu iskustava s gostima iz regije, tvrdi Gordana Živković, pravni savjetnik u Misiji OEBS-a u BiH.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм