Rok za završetak radova 36 mjeseci

Za rekonstrukciju regionalnog puta Srbac-Prnjavor-Teslić 26 miliona maraka

  • Извор: АТВ
  • 17.02.2022. 19:00

U toku je rekonstrukcija regionalnog puta od Srpca, preko Prnjavora do Teslića. Dinamiku radova, na dionici dugoj 83 kilometra, diktiraju vremenske prilike. Stanovništvo zadovoljno.

Značajan je to projekat i za privredu ovog kraja. Kažu, regionalni put je žila kucavica privrede.

To je jedna od najznačajnijih investicija i pomno pratimo tok radova, poručuje rukovodsvo Prnjavora i Srpca. U Tesliću se o radovima, ipak, još nisu detaljno informisali, ali kažu dobro je da se radi.  

"Kompletna dionica kroz Prnjavor će biti sanirana, mi smo zaista imali značajnih oštećenja. Prije svega u Donjoj Ilovi, s druge strane u Kremnoj, na putu u Kulašima i posebno je zadovoljstvo da će ti dijelovi biti sanirani", kazao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Radovi na ovom regionalnom putu su u početnoj fazi. Tokom zimske sezone urađene su pripreme. U narednim mjesecima, radiće se punom parom. 

"U planu je da se obnove svi nosivi slojevi asfaltnih struktura koji su tokom eksploatacije tokom opterećenja postali neupotrebljivi. To podrazumijeva njihove zamjene. Sa druge strane biće podrazumijevano obnavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije, bankina, kosina /REZ) sanacija pojedinih mikro lokacija klizišta", izjavio je Davor Kostrešević, v.d. direktora Puteva Republike Srpske.

Vrijednost investicije je oko 26 miliona maraka. Ugovor je potpisan krajem prošle godine, a rok za završetak radova je 36 mjeseci. 

U Putevima Srpske kažu ovo je, sa svih aspekata, zahtjevna kapitalna investicija. Zbog toga je potreban duži vremenski period za izvođenje radova.

Тагови:
  • 20:45 АТВ интервју

    ''АТВ интервју

  • 21:15 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:30 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.