Institut za javno zdravstvo

Za sedam dana 30 oboljelih od teških akutnih respiratornih infekcija

  • Извор: АТВ
  • 14.10.2022. 07:53

Domovi zdravlja u Republici Srpskoj su tokom prošle sedmce prijavili 2.467 akutnih respiratornih infekcija (ARI), dok je registrovano 477 oboljenja sličnih gripu (ILI).

U bolnicama u Srpskoj u ovoj sedmici prijavljeno je 30 oboljelih od teške akutne respiratorne infekcije, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, saopšteni povodom početka  nadzora nad gripom u Rpeublici Srpskoj. Tri oboljela su registrovana u UКC Republike Srpske, devet u Bolnici Gradiška, dvije u Doboju, kao i zvorničkoj bolnici i 14 oboljelih je bolnici u Trebinju.

“Prema podacima kojima raspolaže Evropski centar za kontrolu bolesti i Svjetska zdravstvena organizacija, aktivnost virusa gripa je na niskom međusezonskom nivou širom evropskog regiona”, saopštili su iz ovog instituta.

Uz Instistuta napominju da je, zbog većeg boravka u zatvorenom prostoru i mjestima gdje borave veće grupe ljudi, neophodno primjenjivati mjere lične, a posebno respiratorne higijene, kao i higijene prostora u kojem živimo i radimo.

“Pored redovnog pranja ruku toplom vodom i sapunom, pokrivanja usta maramicom prilikom kihanja i kašljanja, jako je važno često provjetravati prostorije. Dio opšte zdravstvene kulture je ne samo briga o sopstvenom zdravlju, već i briga o osobama u okruženju”, poručuju iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм