Инспекторат

Забрањен рад сластичарни "Мања" у центру Бањалуке

  • Извор: СРНА
  • 14.02.2024. 17:33

Републичка тржишна инспекција изрекла је данас мјеру забране рада угоститељском објекту "Мања", који се налази у приземљу хотела "Палас" на бањалучком Тргу Крајине, јер је контролом утврђено да не испуњава опште минимално-техничке услове за обављање угоститељске дјелатности, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Из Инспектората објашњавају да је, усљед радова на објекту хотела "Палас", срушен дио зграде у којем је претходно био смјештен тоалет који су користили посјетиоци овог угоститељског објекта, чиме је практично остао без просторије за личну хигијену гостију, што је законска обавеза.

"С обзиром да објекат више не испуњава санитарно-техничке и хигијенске услове за рад, тржишни инспектор је у складу са одредбама Закона о угоститељству био и дужан да привремено затвори угоститељски објекат који не испуњава прописане опште минимално-техничке и друге законом прописане услове за обављање угоститељске дјелатности", наведено је у саопштењу.

Из Инспектората додају да је, имајући у виду врсту дјелатности која се обавља у објекту, субјекту контроле омогућено да прије обиљежавања забране из објекта буду изнесени прехрамбени производи и лако кварљиве намирнице, као и да предузме све безбједносне и друге мјере у просторијама објекта и на средствима рада, како би се спријечила евентуална даља штета за привредни субјекат.

У оквиру предметног поступка, контролу је вршила и републичка инспекција за храну у области производње и промета хране и такође су утврђене неправилности у дијелу декларисања производа, те су изречене новчане казне.


(Фото: ibnbattutatravel.com)

Пратите нас и путем Вибера