Kijevo

Zbog zmija prekinuta nastava u školi kod Sanskog Mosta

  • Извор: Независне
  • 03.06.2022. 08:04

Nastava u mjesnoj školi u selu Kijevo, desetak kilometara od Sanskog Mosta, privremeno je obustavljena zbog pronalaska tragova prisustva zmija.

Prema riječima Muhameda Aganovića, direktora Osnovne škole "Vrhpolje", kojoj pripada ova područna škola, u jednoj učionici pronađena je zmijska košuljica.

"Zbog bezbjednosti učenika i nastavnika odlučili smo da djecu pošaljemo kući i da nastavu organizujemo online. O svemu smo obavijestili Veterinarsku stanicu, kako bi se obavila deratizacija školskih prostorija", kazao je Aganović, prenosi portal "nezavisne.com".

Prema njegovim riječima, ovu područnu školu pohađa desetak učenika različitog uzrasta, a nastava se odvija kombinovanim putem.

Prema riječima Senada Bešića, direktora Veterinarske stanice u Sanskom Mostu, sunčano i toplo vrijeme izmamilo je zmije, a na povećano prisustvo ovih gmizavaca ukazuju i sanski poljoprivrednici, koji obrađuju svoje zemljišne parcele.

Bešić kaže kako nema mjesta panici te dodaje kako zmije izlažu svoja tijela suncu, a ovo je i vrijeme kada se pare, pa se stiče utisak da ih ima u povećanom broju.

"Svoja tijela izlažu na kamenitim i osunčanim predjelima pokušavajući da apsorbuju toplotu. Brojno stanje zmija direktno je proporcionalno hrani koju nalaze u svojim prirodnim staništima i ništa ne ukazuje na bilo kakve poremećaje u odnosu na normalno stanje", kazao je Bešić.


(Foto: Ilustrativna fotografija)

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.