Vlada dala saglasnost

Željeznice Srpske zapošljavaju novih 57 radnika

  • Извор: АТВ
  • 28.01.2022. 20:25

Vlada Srpske dala je saglasnost Željeznicama na zapošljavanje novih 57 radnika. Radna mjesta otvaraju se u svim gradovima, a najviše u Banjaluci, 21 i dva manje u Doboju. Škripi u više sektora, a Željeznice vape za bravarima, mehaničarima, pružnim radnicima i mašinovođama.

"A to je znači u poslovima infrastrukture, u sektoru za održavanja šinskih vozila, sektoru za vuču vozova i poslovima infrastrukture manevristi i radnici koji neposredno učestvuju u izvršavanju poslova radnih zadataka", kaže Željko Radić, generalni direktor ŽRS.

Koknurs će biti otovren 1. februara. Željeznice obećavaju i redovnu platu i doprinose. Prethodnu godinu su završili sa prihodom od vlastite djelatnosti od oko 32 i po miliona maraka, što je za 2 miliona više nego 2020. I obim prevoza uprkos manjem broju izvršilaca, veći je u odnosu na 2020. godinu. 

"A što se tiče transporta, relacije na kojima najviše vozimo to je relacija Prijedor - Zenica željezara za našeg najvećeg komitenta Mital znači to je prevoz željezne rude za potrebe korisnika Alumina i ostalih manjih", kaže Mladen Božić, izvršni direktor operacija ŽRS. 

Zbog nedostatak radnika, zaposleni ostvaruju i višak sati. Željeznice trenutno zapošljavaju 1.986 radnika. Sistematizacijom koja je dio plana reorganozacije, planirano je 2.098 zaposlenih.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)