Projekat

Zvornik: Novi blok bolnice biće gotov do jeseni

  • Извор: АТВ
  • 26.02.2022. 19:42

Težak teren, izmještanje postojeće trafo stanice , te niz drugih problema na terenu, razlozi su za kašnjenje u izgradnji novog bloka bolnice u Zvorniku, kaže ministar zdravlja, Alen Šeranić. Otklonjeni su kaže, najveći problemi te bi sada izgradnja trebala da ide planiranom dinamikom.

"Do četvrte ploče se izašlo što se tiče samog objekta i izgradnje, paralelno sa tim ide objekat rekonstrukcije koji se radi u postojećem objektu i u okviru tog objekta svakako da je izazov i organizovati sam posao, a paralelno i raditi. Tu je bilo izmjene samog ugovora u smislu produžavanja roka vezno za samo opremanje i  rekonstrukciju tog dijela objekta, tako da imamo uvjerenja od samog izvođača koji radi u okviru tih poslova da će to sve biti adekvatno odrađeno i urađeno", rekao je Šeranić.

Kako stvari trenutno stoje, zvorničani bi trebali dobiti novi blok bolnice na jesen, kaže direktor ove ustanove Ivan Popović. Bez obzira na brojne probleme koje su pratili sam tok, radovi idu planiranom dinamikom.

"Uzelo nam je jako mnogo vremena, izgubili smo i tu dodatnih dva tri mjeseca i evidentno je da smo morali da produžimo rok koji je bio  mart 2022., realno je da će se produžiti svi radovi do septembra mjeseca. Isto tako dok se radi novi blok bolnice istovremeno se radi rekonstrukcija i adaptacija postojećih blokova bolnice i moram da kažem da tu nije bilo nekih većih problema", Ivan Popović, direktor bolnice u Zvorniku

Zvornička bolnica je uz pomoć ministarstva i podršku grada Zvornika uspjela da napravi brojne iskorake. Ono što je najbitnije naglašava Popović, je i nova oprema koja je stigla u ovu ustanovu.

"Ovih dana je počela sa radom magnetna rezonanca u bolnici Zvornik. Obzirom da je ovo prva magnetna rezonanca na ovim prostorima, jako smo zadovoljni prije svega da naši pacijenti ne moraju ići u Bijeljinu, Brčko i Banjaluku, pristupačno im je mnogo roga, uređaja i opreme koje do sada nismo imali", rekao je Popović.

Ovo je najveći projekat na regiji Birač od osnivanja Republike Srpske, i tako znatan projekat donosi brojne novine. Najbitnije je zadovoljstvo građana kao i zaposlenih u pogledu pružanja usluga i poslovnog ambijenta, koji je već sada na zavidnom nivou. Izgradnja novog bloka sigurno će zaokružiti jednu cjelinu i podići nivo pružanja zdravstvenih usluga, kaže Popović.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.