Састанак са Шелдоном

Амиџић: Пројетки Свјетске банке и убудуће приоритет

  • Извор: АТВ
  • 03.10.2023. 15:38

Министар финансија и трезора у Савјету министара БиХ Срђан Амиџић разговарао је данас са шефом Канцеларије Свјетске банке у БиХ и Црној Гори Кристофером Шелдоном о наставку реализације пројеката које финансира ова међународна институција, чија досадашња улагања у БиХ износе више од 2,5 милијарди америчких долара кроз 122 финансирана пројекта.

Амиџић је рекао да ће реализација пројеката Свјетске банке и убудуће бити важан приоритет, те додао да су они значајни за становништво и у Републици Српској и у Федерацији БиХ, као и да обухватају многобројне области, од улагања у локалне заједнице до великих инфраструктурних.

На састанку је истакнуто да су у припреми нови пројекти за БиХ и да се очекују нова улагања, иако постоје објективни глобални изазови са којима се суочава цијели свијет, саопштено је из Министарства финансија и трезора у Савјету министара.

Према Шелдоновим ријечима, Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ.

У саопштењу се додаје да су у току активности на Другом пројекту подршке запошљавању, Пројекту побољшања квалитета ваздуха, Регионални програм коридора ријека Саве и Дрине и Програмски зајам за развој политике здравствених система, наведено је у саопштењу. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм