Пројекат "Одважне и храбре, то сте ви!"

Бинго додијелио 30.000 KМ подузетницама за најбоље бизнис идеје

  • Извор: АТВ
  • 28.03.2024. 15:07

Пројекат „Одважне и храбре, то сте ви“ данас је завршен у Тузли додјелом грантова укупног износа 30.000 KМ подузетницама чије су бизнис идеје проглашене најбољима.

Бинго Гроуп већ девет година имплементира активности с циљем пружања подршке женама, а посљедње четири године фокус је на стварању повољнијег окружења у подручју женског подузетништва, осигуравајући им потребне ресурсе, менторство и финансијску подршку за остварење њихових пословних идеја и допринос економском развоју заједница. 

„Поносни смо на чињеницу да је на овогодишњи програм пристигло више од 240 пријава, што потврђује да је Бинго традиционални савезник одважних и храбрих жена. Предселекцију је прошло 16 апликантица и бизнис идеја, док су 22 жене похађале подузетничку академију. И овога пута имали смо велики број онлајн гласова публике, чак 2.500“, казала је Амина Челиковић из маркетинг одјела компаније Бинго.

Након што су презентиране бизнис идеје, збројили су се бодови жирија и онлајн гласови те су проглашене кориснице грант средстава. Додијељено је укупно седам грантова. Ајла Мулић из Тешња освојила је грант у висини 8.000 KМ за покретање Центра за развој дјечијих потенцијала и радости Еду-реха. Аида Никшић ће уз финансијску подршку од 5.000 KМ отворити „плант шоп“ у Сарајеву. Кориснице грантова у висини од по 4.000 KМ су Хајра Халиловић која ће отворити логопедски кабинет и Моника Томић која се враћа из иностранства како би у Јајцу покренула ординацију за остеопатију. Сенида Карасалиховић грант у висини 3.000 KМ уложиће у новоосновано предузеће Халик дизајн са мисијом ребрендирања босанског културног наслијеђа. Ајла Шишић ће са сестром Белмом развити производњу декорација од епоxy смоле, а Дражана Михајловић средства ће уложити у израду одјеће од природних материјала. 

„Велико ми је задовољство и част бити овдје с вама данас, бити одважна и храбра. Дубоко захваљујем на прилици која ми је указана и с поносом прихватам улогу да будем једна од оних жена које ће радити на позитивним промјенама“, рекла је Ајла Мулић, истичући значај едукације и познанстава које је стекла током овог пројекта. 

Инвестицијска фондација Импакт пружиће менторску подршку корисницама грант средстава. 

„Подузетничка академија осмишљена је с циљем да се кроз едукацију и менторство оснаже жене, да им се пруже алати и знање потребни за покретање и раст властитог бизниса. Осим едукација, програм је укључивао и менторство, што је полазницима омогућило да добију индивидуалну подршку и савјете, а која ће се наставити у наредном периоду“, изјавио је Сенајид Ђозо, извршни директор Инвестицијске фондације Импакт. 

Значај пројекта „Одважне и храбре, то сте ви“ препознали су и партнери Оаза, Бамби, Зиаја и Либрес, као и пријатељи Дита, Алма Рас, Пфанер, Кафе Бразил и Нутрино Лаб, а важан допринос дали су и купци куповином артикала ових брендова који су посебно означени на полицама Бинго трговина.

„Изузетно нам је задовољство што овим пројектом, заједно са компанијом Бинго, стварамо друштво једнаких могућности. Kао носилац признања за најинклузивнијег послодавца у Босни и Херцеговини, активно подржавамо жене које храбро корачају путем подузетништва. У сарадњи с нашим партнерима пружамо им финансијску подршку, организујемо менторске програме, као и обуке, а све с циљем остваривања њихових пословних циљева. Настављамо да и у наредном периоду подржавамо упорност и креативност жена у Босни и Херцеговини“, додала је Сенада Мехиновић, менаџер продаје за кључне купце компаније Нелт. 

Подршку су пружили и медијски партнери Нова БХ, АТВ, Kликс, ТНТ, Камелеон и РСГ, а више детаља о пројекту „Одважне и храбре, то сте ви“ можете пронаћи на http://www.bingobih.ba/..

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)