Konferencije "Konverzija"

Budimir: Digitalni marketing razvija poslovni ambijent

  • Извор: СРНА
  • 29.04.2023. 12:21

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Željko Budimir izjavio je danas da je digitalni marketing jako važan jer razvija poslovni ambijent i informaciono društvo u Srpskoj i pomaže u procesu digitalnih transformacija.

"Ovo je dobro za poslovni ambijent, kao i za političku kulturu. Važno je to da ljudi koji dolaze ovamo povezuju svoje iskustvo i praksu, tako da svi koji tako nešto i počinju u ovoj oblasti, čuće nešto bitno od onih kojih su duboko u tim poslovnim aktivnostima", rekao je Budimir novinarima u Banjaluci tokom Pete regionalne digital marketing konferencije "Konverzija".

On je naglasio da se ova konferencija bavi digitalnim marketingom i da se to uklapa u proces digitalne transformacije koji se nalazi "negdje u sredini" u Srpskoj.

Skoro 60 odsto vozila u Srpskoj starije od 15 godina

Skoro 60 odsto vozila u Srpskoj starije od 15 godina


"Ovo je dio tog procesa i mi ga podržavamo. Vlada i predsjednik Srpske, koji su pokrovitelji konferencije, shvatili su da je ovakav vid konferencija i regionalnog povezivanja jako važan kada je u pitanju informaciono društvo", dodao je Budimir.

Budimir je naveo da je digitalizacija duboko ušla u procese na univerzitetima, od administracije do nastave, i da se njeni trendovi najviše prate u akademskom svijetu.

On je rekao da se u toj sferi maksimalno radi kada su u pitanju dva javna univerziteta u Srpskoj i ministarstvo na čijem je čelu, dodajući da tehnički fakulteti u Srpskoj imaju odlične stručnjake koji se bave procesom digitalizacije.

Budimir: Visokotehnološka proizvodnja višestruko značajna za Srpsku

Budimir: Visokotehnološka proizvodnja višestruko značajna za Srpsku

Predsjednik Uprave NLB banke Goran Babić naglasio je da je digitalizacija veoma važna u svijetu bankarstva, navodeći da su to novi trendovi, novi načini poslovanja i nešto što daje priliku za razvoj.

"Tu mislim uopšte i na društvo i na privredu, ne samo na bankarski sektor, prepoznali smo takvu potrebu i zahtjeve za ulaganjem, razvojem. Imamo mlade, stručne i ambiciozne ljude koji žele da novim tehnologijama pomognu našim klijentima", rekao je Babić.

Konferencija, koja se održava danas i sutra, okupila je u Kulturnom centru "Banski dvor" oko 500 učesnika iz regiona i 20 predavača iz oblasti digitalnog marketinga.

Vidović: Srpska nisko zadužena zemlja

Vidović: Srpska nisko zadužena zemlja

Direktor konferencije Ljiljana Šipragić rekla je da su za ovu jubilarnu konferenciju okupili najbolje od najboljih predavača svih prethodnih godina.

"Radimo na tome da svake godine povećamo kvalitet i ponudimo nešto novo, što je za ovu industriju izuzetno važno. Po rezultatima izgleda kao da nam dobro ide", dodala je ona.

Generalni pokrovitelji konferencije ove godine su, između ostalih, predsjednik Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, NLB banka. 



Pratite nas i putem Vibera

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм