Predsjednik Srpske

Cvijanović u Ljubljani: Dinamična privredna saradnja ključ razvoja

  • Извор: СРНА
  • 06.07.2022. 12:33

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović prisustvovala je drugog dana posjete Sloveniji svečanom otvaranju Sajma srpsko-slovenačke privrede u Ljubljani i poručila da je dinamična privredna saradnja ključ ekonomskog razvoja svih zemalja u okruženju.

Cvijanovićeva je istakla da je privredna saradnja Republike Srpske sa Srbijom, kao i sa Slovenijom, svake godine sve uspješnija i sadržajnija, o čemu svjedoče svi relevantni podaci o obimu investicija i spoljnotrgovinskoj razmjeni.

"Zadovoljstvo mi je što sam danas, na poziv Saveza Srba Slovenije, imala priliku da prisustvujem Sajmu srpsko-slovenačke privrede u Ljubljani", objavila je Cvijanovićeva na svom "Instagram" profilu.

Ona je izrazila uvjerenost da su ovakve manifestacije siguran put ka još snažnijem povezivanju privrednika, kao i dodatnom unapređenju saradnje.

Otvaranju sajma prisustvovali su i poslanici u Parlamentu Slovenije Lena Grgurević i Monika Pekošak, te poslanik u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Aleksandar LJuboja održao je prezentaciju o privrednim potencijalima Republike Srpske.

Cvijanovićeva je sinoć prisustvovala obilježavanju 30 godina Srpskog prosvjetnog društva "Nikola Tesla" iz Postojne, za koje je rekla da doprinosi očuvanju srpskog nacionalnog identiteta u Sloveniji.

Predsjednik Srpske razgovarala je i sa predstavnicima srpske zajednice u Sloveniji, te je tom prilikom naglasila da je uvijek lijepo vidjeti sunarodnike u dijaspori, okupljene oko zajedničkih vrijednosti, tradicije i kulture.

Tokom večeri sastala se i sa gradonačelnikom LJubljane Zoranom Jankovićem.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.