Ekonomska neizvesnost

Da li skijališta ostaju bez Nijemaca?

  • Извор: Телеграф
  • 24.10.2022. 16:44

Nakon korona perioda, turizam se polako ali sigurno vraća "na svoje". Ipak, ekonomska neizvesnost je mnogima utjerala strah u kosti, pa je pojačana potreba za štednjom.

Doduše, i to zavisi od dijela svijeta. Putovanja su odjeknula ljetos, a sada već dolazi do usporavanja. Neke rade čak, sa 70 % kapaciteta.

Među posetiocima ima i dosta Nijemaca, ali kako će biti na zimu - ostaje da se vidi. Naime, toj zemlji predviđaju recesiju, a anketa je pokazala da će vjerovatno manji broj Nijemaca u narednom periodu odlaziti na skijališta ili druga područja za zimovanje, budući da žele da uštede novac usred inflacije.

Gotovo polovina onih koji redovno odlaze negdje na zimski odmor - kaže da će taj ritual preskočiti ove godine ili će pronaći jeftiniju opciju, pokazalo je istraživanje YouGov.

Oko 23% ispitanika navodi da bi smanjilo svoje planove za odmor, dok bi 26 % potpuno otkazalo. Samo četvrtina ne planira da mijenja svoje planove na zimu, dodaje se dalje u istraživanju koje je sprovela firma Schöffel.

Kada je riječ o idejama za smanjenje troškova, ispitanici su predložili kraće odmore, smanjivanje skijaških aktivnosti ili odlazak na mjesto koje je bliže njihovoj kući. Dodatna područja za uštedu uključivala su manje odlazaka u restoranima i manje izlazaka.

U istraživanju sprovedenom od 19. do 21. septembra učestvovala je 2.041 osoba, prenosi Telegraf.rs.


Тагови: