Предсједник Српске

Додик: Додатних пет милиона евра за набавку мађарских машина и опреме

  • Извор: АТВ
  • 22.11.2023. 15:40

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је из Мађарске долази увјеравање да ће бити обезбијеђено додатних пет милиона евра средстава за набавку машина и опреме за произвођаче у Српској.

"Мађарска је требало да издвоји 19 милиона евра за подршку нашим пољопривредницима и предузећима за испоруку машина и опреме а пријавило се за 25 милона те смо добили увјеравање да ће мађарска страна обезбиједити додатних пет милиона тако да ће укупан аранжамн бити 24 милиона евра“, рекао је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је додао да у Мађарској постоји разумијевање за све пројекте које спроводи Република Српска.

Предсједник Српске рекао је да је на састанку са представницима Министарства спољних послова Мађарске било ријечи и о инфраструктуру, индустрију и свему оном што покреће и ради Српска.

"У плану је организовање састанка премијера Мађарске Виктора Орбаном и наше делегације како би разговарао о томе шта је догорено“, рекао је Додик.

Предсједник Српске рекао је да је договорено и да сарадња буде на стратешки важном нивоу-

"То се тако и одвија кроз низ пројеката који нису само привредни него и из области културе, образовања и здравства. То је примјер добре сарадње, зато је неопходно константно се сретати са људима из Будимпеште из власти и разговарати са њима“, каже Додик.

Пратите нас и путем Вибера