Povelič kod Srpca

Dodik i Petrič svečano otvorili proizvodnu halu "Kolektora CCL"

  • 05.07.2018. 11:58

Proizvodna hala firme "Kolektor CCL" svečano je danas otvorena u mjestu Povelič kod Srpca u koju je uloženo više od milion evra vlastitih sredstava i zaposleno novih 108 radnika.

Presjecanjem trake proizvodu halu otvorili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Nadzornog odbora slovenačke kompanije "Kolektor" Stojan Petrič. 

Dodik je rekao da je ovo važan dan za Srbac i Srpsku i da novih 108 radnih mjesta predstavlja veliku dobrobit za ovo područje. 

On je ovom prilikom zahvalio "Kolektoru" što posluje u Srpskoj jer su time obezbijeđena nova radna mjesta, a i povezali su se sa fakultetima, čime su dali primjer drugima. 

Petrič je na otvaranju rekao da ovaj koncern u Srpskoj trenutno zapošljava 500 radnika u proizvodnim halama u Srpcu, Laktašima i Klašnicama, a planiraju i otvaranje četvrte u Prijedoru. 

"Od početnog prometa 2005. godine kada smo došli u Srpsku, koji je iznosio milion evra, ove godine smo došli do prometa od 28 miliona evra, a cilj nam je blizu 1.000 zaposlenih u Srpskoj i ukupni promet od 75 miliona evra do 2025. godine", rekao je Petrič. 

On je rekao da će investicije u ovu halu biti povećane već sljedećih sedmica zbog vrijedne opreme koja će biti prevezena iz Slovenije. 

Svečanom otvaranju prisustvovuju ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te privrednici i dekani fakulteta Univerziteta u Banjaluci. 

Firma "Kolektor CCL" posluje u sastavu slovenačke kompanije "Kolektor" koja ima više desetina preduzeća u Evropi, Aziji i Sjevernoj Americi. 

"Kolektora CCL" proizvodi elektro-komponente za auto-industriju i industriju ručnih alata za velike svjetske brendove. 

Među najvažnijim kupcima "Kolektora" su "Valeo", "Boš", "Remi", "Male", "Štil" i ostale poznate kompanije.