Министарство финансија

Доступан Водич за грађане кроз буџет Републике Српске

  • Извор: АТВ
  • 05.03.2024. 11:57

Министарство финансија Републике Српске започело је активности на изради средњорочних глобалних буџетских политика у складу са буџетским календаром и Законом о буџетском систему Републике Српске, а буџетски корисници су у обавези да припреме и ресорном министарству доставе приједлоге приоритета за израду Документа оквирног буџета Републике Српске за период 2025-2027. године, што је полазна основа за процес буџетског планирања, наведено је у саопштењу.

Из Министарства додају да су увјерени да свеобухватно учешће јавности може значајно да допринесе економском расту и развоју и унаприједи управљање јавним финансијама и одржавања дугорочне фискалне стабилности. 

Како би грађанима приближили процес доношења буџета, омогућили им да боље разумију процедуре усвајања и упознају структуру и расподјелу средстава, Министарство финансија је на својој интернет страници објавило Водич за грађане кроз буџет Републике Српске. 

Водич за грађане кроз буџет Републике Српске можете погледати НА ОВОМ ЛИНКУ

"Буџет Републике Српске за 2024. годину износи 5,7 милијарде КМ, а при његовој изради се тежило правичној расподјели буџетских средстава у складу са тренутним економским кретањима, уз истовремено одржање стабилности јавних финансија Републике Српске. У Водичу кроз Буџет Републике Српске је исказан начин прикупљања средстава, као и њихов утрошак, навели су у саопштењу из Министарства финансија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.