Конференцијска сала Владе Српске

Економски форум у петак у Бањалуци: Долази и Орбан

  • Извор: АТВ
  • 02.04.2024. 16:07

У петак ће у Бањалуци бити одржан Економски форум.

На Форуму ће учествовати привредници из Републике Српске и Мађарске, а биће одржан у Конференцијској сали Владе Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар економског развоја Мађарске Мартон Нађ подржали су организовање заједничког економског форума на недавном састанку у Будимпешти, који би послужио за међусобно јачање економских односа у производном, пољопривредном, економском и финансијском сектору, те области енергије.

У делегацији Мађарске, која долази у Бањалуку, биће предсједник Владе Виктор Орбан, министар иностраних послова Петер Сијарто, министар економског развоја Мартон Нађ, директор мађарске Агенције за промоцију извоза Габор Јенеи, као и 23 компаније из енергетике, пољопривреде, финансија, прехрамбене индустрије и других области.

Такође, присуство је потврдило више домаћих привредника, а на економском форуму у Бањалуци, имаће шансу да са колегама из Мађарске размјене искуства, да се додатно повежу и унаприједе сарадњу.

Република Српска и Мађарска већ имају добру сарадњу, а економски форум у Бањалуци биће прилика да се договори реализација нових заједничких пројеката.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.