Директор "Сарајево-гаса" Источно Сарајево

Елек за АТВ: Ако Додик позове и каже да пустимо гас Сарајеву без уговора, тако ће и бити

  • Извор: АТВ
  • 30.12.2023. 19:00

Директор "Сарајево-гаса" Источно Сарајево Недељко Елек рекао је за АТВ да је чуо да постоје одређени усмени договори око испоруке гаса Сарајеву након 31. децембра али, како каже, једини усмени налог по којем он може да поступи јесте онај који би дошао од предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Ако ме он позове и каже да пустимо гас без уговора, гас ће бити пуштен“, рекао је Елек у изјави за АТВ.

Елек је додао да се нада да ће се, ако се то деси, начелник Сарајева Бењамина Карић, федерални министар Рамо Исак и остали из федералног Сарајева захвалити предсједнику Републике Српске Милораду Додику што је омогућио да грађани Сарајева имају гас иако њихови представници нису хтјели да потпишу уговор.

Како каже, он као директор нема овлаштења да послије 31. децембра настави са испорукама гаса према Кантону Сарајево.

"Упознат сам да су се два предсједника Влада чула телефонски и министар енергетике. Ја уважавам њихов став и договор. Међутим, нама треба написмено папир од Владе Републике Српске која је власник предузећа да можемо да пустимо гас без уговора. Сумњам да ћемо тај папир добити до понедјељка у шест ујутро када истиче уговор“, рекао је Елек.

Елек је подсјетио да од октобра упозоравају федералну страну да ће до овог доћи.

"Сви знају да 31. децембра истиче уговор. Међутим, нико није хтио да реагује, као да су намјерно чекали да уђемо у празнике са овим проблемом“, рекао је Елек.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: