I tu se neće zaustaviti

Fabrika "Dermal" krenula sa jednim, danas zapošljava 1.230 radnika

  • Извор: АТВ
  • 25.03.2022. 19:35

Fabrika Dermal krenula je sa jednim, danas zapošljava 1.230 radnika.

I tu se neće zaustaviti. Plan je jasan. Do kraja godine zaposliće još desetine radnika. Imaju i zahtjeve za dodatno proširenje kapaciteta.  

"Za sada repromaterijali koje mi koristimo dobijamo na vrijeme. Tržište nam se sve više otvaraznači mi imamo takvu vrstu proizvodnje i takvu vrstu obuće koja u ova vremena i dalje rastu u prodaji i imamo zahtjeva za dodatno proširenje kapaciteta. U prošloj godini smo primili 150 novih radnika, u 2020. godini 150 novih radnika, ove godine smo već uposlili 70 novih radnika. Plan nam je da do kraja godine uposlimo još 130 radnika od kojih je 80 u Kotor Varošu i 50 u Kneževu", kaže Radenko Bubić, direktor i vlasnik fabrike "Dermal".

Najbolji pokazatelj rada kompanije su njeni zadovoljni radnici kaže predsjednik Vlade Republike Srpske. Radovan Višković ističe da prisustvo poslovnih partnera dovoljno govori statusu ove komapnije na evropskom i svjetskom tržištu. Zato podrška Vlade u narednom period ovakvim i sličnim kompanijama neće izostati. 

"Moram da naglasim da i u razgovoru sa vlasnikom i sa zaposlenim ljudima sa kojima sam razgovarao mogli ste biti svjedoci čuo sam da ova kompanija u odnosu na neke druge kompanije širom Republike Srpske i BiH ima i plate koje se kreću iznad prosjeka u toj branši, da imaju zadovoljne radnike", kaže Višković.

Premijer ističe da je ova fabrika i u vrijeme pandemije investirala i povećavala broj zaposlenih. Da je odličan primjer poslovanja, premijer se uvjerio i u pogonu Dermala u Kneževu. 

Тагови: