Zbog međusobnog neslaganja

Gasprom smanjio isporuke francuskoj kompaniji "Enži"

  • Извор: Танјуг
  • 30.08.2022. 11:10

Ruski "Gasprom" obavijestio je francusku kompaniju "Enži" da smanjuje isporuke gasa, počevši od danas, zbog neslaganja između strana u vezi sa primjenom nekih ugovora, što povećava zabrinutost u vezi sa snabdijevanjem energentima u Evropi, saopštila je francuska kompanija.

"Kao što je ranije najavljeno, ''Enži'' je već obezbijedio količine neophodne da ispuni obaveze prema svojim klijentima i sopstvenim potrebama, i uveo nekoliko mjera za značajno smanjenje bilo kakvih direktnih finansijskih i fizičkih uticaja koji bi mogli da nastanu zbog prekida isporuke gasa od strane Gasproma", navodi se u saopštenju kompanije, prenosi Rojters.

Isporuke za francusku kompaniju iz Gasproma su se značajno smanjile od početka rata u Ukrajini, ali Francuska se manje oslanja od nekih susjeda na uvoz gasa iz Rusije, koji čini oko 17 odsto njene potrošnje gasa, navodi Rojters.

"Enži" je u ponedjeljak potvrdio da je u pregovorima sa alžirskom kompanijom "Sonatrah" o povećanju uvoza iz te sjevernoafričke zemlje, velikog izvoznika nafte i gasa, navodi britanska agencija.

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.