ТикТок

Гастарбајтер покренуо буру: Открио како се у Њемачкој може зарадити

  • Извор: Курир
  • 17.10.2023. 21:37

Све је више наших самозваних гастарбајтера који пљују Њемачку и говоре како жовот тамо није добар и како не вриједи живјети.

"То су већином људи који сами нису овдје успели и имају комплексе које лијече на овој држави. Ко је успио и овдје зарадио неки новац, има своју фирму, нешто су стекли, они гледају потпуно дугачије", тврди Дино гастарбајтер у свом видеу на Тиктоку..

По њему је ово држава у којој вриједи живјети и у којој се итекако може успјети.

Он наводи да у Њемачкој људи имају потпуну слободу чак и када возе ауто-путем, јер немају ограничење брзине.


Она има двије вагине:

Она има двије вагине: "Једну користим за дечка, а другу за посао"

"Овдје се возе најбољи аутомобили на свијету. Није као у Америции и Дубаију гдје само богати возе добре аутомобиле, а средња класа хонде и тојоте, овдје је то све другачије. Имаш прилику да возиш ауди, мерцедес и Бе ем ве", каже он.

Дино тврди да ко отвори своју фирму и разумије њихов порески ситем итекако има велике шансе за успјех.

"Људи који не успију, значи да не познају систем и послије три године доћи ће им наплата за ову и ону тамо годину, овај порез, онај порез, падну на испиту и морају да затворе фирму. И као што Нијемци кажу: 'Ако нешто не знате то вас не штити од казне'", прича он.

Дино је поредио живот у Њемачкој са Америком и у чињеници, како каже, да ако одеш у Америку за двије три генерације мораш да мијењаш име да би се интегрисао.

"Овдје то не морате, имате наше кафиће, наше супермаркете, ако хоћемо да причамо својим језиком можемо то по цијели дан. Једном рјечју, водите балкански живот, а имате паре", прича Дино.


Погледајте голчину Митровића којом је донио предност Србији

Погледајте голчину Митровића којом је донио предност Србији

Његови пратиоци на ТикТоку се нису баш сагласили са његовим ставовима, нарочито по питању аутомобила:

" Ауто је мјерило колико је ко дужан, а не колико је успио", "Мени живот у Њемачкој не чини ауто-пут, нити ме занимају њихови аутомобили. Мој муж је рођен тамо, али смо одлучили да се вратимо у Београд. Овдје је живот љепши, јер га чине друге ствари", "У Њемачкој можеш да возиш само кредит", "А, шта имаш да успијеш у Њемачкој када је она пропала", само су неки од коментара испод његовог видеа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм