Лоше пословање

Гигант затвара чак 43 пословнице

  • Извор: Курир
  • 26.03.2024. 13:05

Пица гигант Папа Џонс ће затворити 43 пословнице са лошим учинком широм Британије након покретања ревизије почетком године.

Компанија није потврдила колико ће запослених бити погођено затварањем, али је саопштила да ова одлука утиче на сво особље.

Очекује се да ће ресторани почети да се затварају од средине маја након процеса консултација.

Група је раније рекла да планира "стратешка затварања" како би ослободила новац за инвестиције и побољшала профитабилност на својим преосталим локацијама у Великој Британији.


Озбиљна криза у Украјини: Младићи масовно бјеже

Озбиљна криза у Украјини: Младићи масовно бјеже

Сада је објелоданила да су 43 ресторана означена као 'локације са лошим учинком које више нису финансијски одрживе'.

Крис Филакту, генерални директор Папа Џонс УК, рекао је:

"Наш приоритет су чланови нашег тима, који ће имати пуну подршку током овог процеса. Наш циљ је да радимо са погођеним члановима тима и покушамо да пронађемо могућности за прераспоређивање тамо гдје су позиције доступне".

"Иако је ово тешка одлука, затварање ових лоших локација даће нам прилику да поново инвестирамо у праве локације са правим партнерима за дугорочни раст", рекао је Филакту.

Традиционални ресторани прошлост?

Из Папа Џонс су рекли да планирају да повећају улагања у истраживање и технологију, као што је боље коришћење података о купцима, као дио своје стратегије у Великој Британији.

Такође је речено да ће се осврнути на развој нових типова локација изван традиционалних ресторана, као што је проширење у паркове за одмор, и да ће "најавити друге велике малопродајне партнере у наредним мјесецима", преноси "Курир".

Пратите нас и путем Вибера