Агенција за статистику

Индустријска производња у октобру мања за 2,3 одсто

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2023. 14:30

Укупна десезонирана индустријска производња у БиХ у октобру мања је за 2,3 одсто него у претходном мјесецу, а у поређењу са истим мјесецом прошле године календарски прилагођена индустријска производња биљежи пад за 2,5 одсто, објавила је Агенција за статистику БиХ.

Производња нетрајних производа за широку потрошњу у октобру већа је за 0,2 одсто у односу на септембар, док је производња капиталних производа мања за 4,6 одсто, енергије за 2,7 одсто, интермедијарних производа за 2,5 одсто, те трајних производа за широку потрошњу за 1,1 одсто.

У октобру ове, у односу на исти мјесец прошле године, производња енергије већа је за 2,8 одсто, капиталних производа за 1,7 одсто, док је производња трајних производа за широку потрошњу мања за 7,3 одсто, нетрајних производа за широку потрошњу за пет одсто, а интермедијарних производа за 3,8 одсто.

Десезонирана индустријска производња у октобру у производњи и снабдијевању електричном енергијом, гасом мања за 3,4 одсто у односу на септембар, у прерађивачкој индустрији за 2,7 одсто, а у вађењу руде и камена за два одсто.

У октобру, у односу на исти мјесец лани, индустријска производња, календарски прилагођена, биљежи раст у производњи и снабдијевању електричном енергијом и гасом за 3,3 одсто, док је у вађењу руда и камена забиљежен пад од 0,6 одсто, те прерађивачкој индустрији за 4,4 одсто.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.