U Prijedoru

IRB RS organizuje drugu konferenciju "Invest Srpska 2022"

  • Извор: Агенције
  • 17.08.2022. 08:56

U Prijedoru će od 5. do 7. septembra biti održana druga investiciona konferencija "Invest Srpska 2022", koju organizuje Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske u saradnji sa Vladom Srpske.

Ovogodišnja konferencija će potpuno biti posvećena promociji investicionih potencijala Republike Srpske sa zvaničnom temom "Investirajte u Srpsku", saopšteno je iz IRB-a.

Nakon uspješne prve investicione konferencije, druga će ponuditi nove modalitete za investicionu promociju, što će doprinijeti boljem pozicioniranju Republike Srpske na listi najpoželjnijih destinacija za ulaganje, navodi se u saopštenju.

Konferencija će se baviti aktuelnim globalnim dešavanjima, njihovim uticajem na domaća društveno-ekonomska kretanja i investicionu aktivnost Srpske na međunarodnoj sceni. Ovaj događaj prerasta u redovno godišnje okupljanje ključnih aktera društveno-ekonomskog života u zemlji i regionu.

Planirano je da konferencija okupi visoke zvanice iz zemlje i svijeta, dok će tridesetak renomiranih panelista govoriti o aktuelnim privrednim, ekonomskim i drugim temama koje imaju uticaj na razvoj ekonomije u cijelosti, nove investicije i proširenje tržišta Republike Srpske.

Druga investiciona konferencija nastavak je snažne promocije potencijala Republike Srpske i njenih opština i gradova na kojoj radi IRB, čiji je cilj veći priliv kvalitetnih direktnih stranih ulaganja u Srpsku, nova zapošljavanja i jačanje privrednog ambijenta, ističe se u saopštenju.

Zaključci sa konferencije će mjesto pronaći i u razvojnim politikama i strateškim dokumentima Republike Srpske, dok će se njihov praktični značaj ogledati kroz jačanje aktivnosti na investicionoj promociji i privlačenju investitora u domaćem poslovnom ambijentu, kažu iz IRB-a.


Тагови: