Министарство

Исплаћени подстицаји пољопривредницима - свињари поздравили премије

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 15:10

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске посредством Агенције за аграрна плаћања исплатило је данас 5.405.542 КМ по основу подстицаја за развој пољопривреде и села, а највише новца издвојено је за премију за утовљене свиње, за шта је исплаћено 2.986.662 КМ.

"Данашњом уплатом обухваћено је 180 корисника подстицаја, а осим премије за утовљене свиње подстицаји су исплаћени и за инвестиције у тржишну инфраструктуру у износу од 1.193.591 КМ”, наведено је у саопштењу ресорног министарства.

Предсједник Удружења свињара Републике Српске Мишо Маљчић поздравио је исплату премија за утовљене свиње, јер ће узгајивачи свиња моћи обавити прољећне куповине нових прасића за нови тов.

"У овом тренутку као приоритет се јавила потреба набавке крмача, којих је мали број и чија је цијена висока. Очекивали смо да добијемо премије за ту намјену прије премије за тов. Задовољни смо и на овој премији за тов", рекао је Маљчић, преноси Срна.

Он је уједно изразио очекивање да ће бити брзо ријешене и премије за набавку крмача.

У саопштењу Министарства додаје се да су живинари добили премије по три мјере, и то премију за родитељска јата тешке линије у износу од 270.048 КМ, премију за родитељска јата лаке линије у износу од 8.812 КМ, те премију за 18-недељне кокице у износу од 352.338 КМ.

За подршку капиталним инвестицијама у ловству исплаћено је 324.003 КМ, подршку пројектима ловног туризма 240.386 КМ, а подршку Задружном савезу Републике Српске 29.700 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)