ATV

Министарство пољопривреде

Исплаћено два милиона КМ за санирање посљедица афричке куге свиња

  • Извор: АТВ
  • 17.11.2023. 16:04

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске саопштило је да су данас исплаћена два милиона КМ за санирање посљедица афричке куге свиња.

Средства су корисницима исплаћена из Фонда солидарности.

Из ресорног Министарства подсјечају да је Управни одбор Фонда солидарности Републике Српске на сједници 8.новембра, донио  одлуку да исплати два милиона KМ корисницима за превазилажење посљедица изазваних аафричком кугом свиња и санирање поремећаја на тржишту те обнову свињског фонда.

„Исплаћене су надокнаде за еутаназију свиња, затим за санацију жаришта након нешкодљивог уклањања еутаназираних свиња, подршка за обављене мјере лабораторијске дијагностике и подршка за спровођење мјера санације терена“, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм